Мадона Жена на годината Билборд

Мадона е Жена на годината на списание Билборд

Поп-иконата Мадона получи още една титла в колекцията си. Тя беше избрана за Жена на годината на сп. „Билборд“. Певицата ще получи почетното отличие за 2016 г. на 9 декември в Ню Йорк, когато ще се състои 11-атата годишна церемония за наградите Жени в музиката на сп. „Билборд“.

Мотивите на издателите

„Мадона е сред малкото суперзвезди, чиито влияние и кариера излизат извън пределите на музиката. С творческото си виждане, с неуморното си новаторство и с отдадеността си към филантропски каузи тя е вдъхновение за стотици милиони хора по света, като същевременно бележи рекорд след рекорд в кариерата си“.

Това каза Джанис Мин, президент на „Холивуд рипортър/Билборд медиа груп“.

Мадона продава

По-голямата част от годината за Мадона премина в концерти от турнето ѝ „Rebel Heart“. За него бяха продадени над един милион билета.
Мадона Жена на годината Билборд
Приходите от концертната обиколка на 58-годишната Кралица на попа надхвърлят 170 милиона долара. С общи приходи от турнета, възлизащи на внушителните 1,31 милиарда долара, Мадона е най-касовият самостоятелен концертиращ изпълнител в историята на „Билборд“.Мадона Жена на годината Билборд

 

 

 

 

 

 

 

 

С 8 албума, оглавявали класацията на изданието, и с 21 албум в Топ 10, певицата е и първенец по продажби сред дамите в музиката. Тя държи и рекорд за най-много хитове в Топ 10 на чарта за сингли на „Билборд“ – 38.

- реклама -
Flashlight gif 640×90