Тайсън Фюри

Мачът между Фюри и Усик явно ще пропадне

Преговорите за обединителен мач, който да излъчи абсолютен световен шампион по бокс в тежка категория между Тайсън Фюри и Александър Усик са прекратени. Двубоят трябваше да се състои на 29 април на „Уембли“. Мениджърът на украинеца Егис Климас обяви, че мач няма да има. Двамата трябваше да излъчат първия абсолютен световен шампион в тежка категория, откакто световните титли са четири. Последният безспорен шампион при най-тежките беше Ленъкс Люис през 2000 г.

Усик вече се съгласи разпределението на приходите да е 70:30 в полза на Фюри. Впоследствие британецът поиска да няма реванш. После той се съгласи на втори мач. Според ESPN представители на двамата боксьори не са се разбрали точно за финансовите условия по реванша. Това твърди и журналист Роб Тебът. Според информациите украинецът вече е спрял тренировъчния си лагер за сблъсъка с Фюри. „Независимо колко компромиси направи Усик, той беше притискан за още“, каза Климас.

Усик ще се насочи към задължителна защита на титлата на WBA, където претендент е британецът Даниел Дюбоа. Украинецът държи и поясите на WBO и IBF. Фюри е шампион на WBC.

- реклама -