Местан ДОСТ Демократична България избори

Лютви Местан в съда: Не мога да разбера в какво съм обвинен

„Не мога да разбера в какво съм обвинен“. Това е казал лидерът на партия ДОСТ Лютви Местан на първото заседание по делото за катастрофата с негово участие, която стана на 14 април 2019 г. край село Загорско. В катастрофата загина 6-месечно бебе. Местан и бащата на бебето Юсеин Ахмед са обвинени в независимо причиняване на смърт по непредпазливост. В съдебна зала Лютви Местан определи обвинителния акт срещу него като“пасквил, продукт на измама“. Той заяви пред съда, че е нарушено правото му на свобода и сигурност.

Съдията няколко пъти направи забележки на Местан заради поведението и репликите му, дори си стигна да го предупреди, че ще го изгони от съдебната зала.

Въпреки недоволството на Местан, делото започна и на следващото заседание ще бъдат разпитани първите свидетели. Общо са призовани 26 свидетели.

„В обвинителният акт фигурира всичко, което е необходимо, за да бъде повдигнато обвинение и да започне разглеждането на едно дело в съдебната фаза“, заяви прокурор Росица Георгиева. Тя категорично отхвърли обвиненията, отправени от Местан за подмяна на доказателства по случая.

- реклама -