Марк Хамил Star wars Люк Скайуокър филм епизод Последният джедай

Люк Скайуокър шокиран от ролята си в Star Wars 7, но обещава двойно повече в Последният джедай

Абсолютната звезда на Star Wars – Марк Хамил (Люк Скайуокър) обяви, че е бил шокиран от епизодичната си роля в Силата се пробужда.

В интервю за британския Sunday Times, в навечерието на премиерата на най-новия епизод от сагата – Последният джедай, Хамил разкри, че е бил шокиран от това, че независимо от многото репетиции и тренировки героят му се появява само за няколко секунди в края на филма.

„Мислех си,“ О, бейби, аз се върнах!“, каза той за Sunday Times. И после светлинния меч на Рей полетя, без тя дори да е тренирала! Шегувате ли се?„, каза той.

Марк Хамил Star wars Люк Скайуокър филм епизод Последният джедай

Говорейки за кулминацията на филма, Хамил добави:

„Искам да кажа, това беше накрая на скалата. Това беше един супер напрегнат момент, нали? Трябваше да напишат на челото „СЛЕДВА ПРОДЪЛЖЕНИЕ. Бях в толкова шокиращо положение, иначе мразя да изглеждам толкова сериозно, но беше травмиращо„, твърди любимецът на поколения актьор.

Оказва се обаче, че героят му – Люк Скайуокър ще играе много по-голяма роля в Последният джедай, чиято световна премиера е следващата седмица. Доколкото сценарият е пази в абсолютна тайна, каква ще е ролята на Люк Скйуокър още не е ясно. Дори се появиха спекулации, че е възможно белият рицар да е преминал на тъмната страна на Силата.

„Мога да ви обещая, че участието ми е двойно по-голямо, отколкото беше в предходната част. Цели четири минути“, пошегува се Хамил на пресконференция в Лос Анджелис. Той обаче твърдо отказа да подскаже как ще се развият отношенията между героя му и Рей (Дейзи Ридли), която според жокерите в сценария до момента може да се окаже негова дъщеря.

Във филма освен
Марк Хамил се завръщат Дейзи Ридли, Джон Бойега, Оскар Айзък и други герои от предния филм. Зрителите ще видят и последната роля на Кари Фишър – принцеса Лея – на екран. Очаква се филмът да се превърне в абсолютен блокбастър, най-вече заради работата на  писателя-режисьор Риан Джонсън, който вече получи зелена светлина, за да работи върху новата си трилогия.

„Най-важното е, че ние се опитваме да създадем усещането за филм от поредицата Star Wars. Това означава, че има напрежение. Но означава и, че ще ви накара да поискате да изтичате в двора, да вземете космическите си играчки и да ги пуснете да летят наоколо„, каза режисьорът Райън Джонсън.

- реклама -