Любовна драма прерасна в бой с бухалки между ученици

Трима ученици от Спортното училище във Велико Търново са бити с бухалки от други тийнейджъри заради момиче, стана ясно на брифинг на полицията в старата столица.

Екшънът се разиграл в района на пазара в квартал „Бузлуджа“ на 10 септември. Саморазправата се е разиграла пред очите на десетки свидетели, които незабавно подали сигнал на телефон 112.

Когато пристигнали линейка и полицаи, извършителите били избягали, а двамата деветокласници и приятелят им седмокласник били целите в кръв, със синини, оттоци и избити зъби. Трите момчета незабавно били откарани в Спешна помощ.

Единият от учениците е пострадал по-тежко, а другите двама са освободени за домашно лечение. „Сигнал е подаден вчера. Извършителите са задържани, те са 16-17 годишни.
Касае се за любовна драма, за момичета, изяснено е. Всички ученици са от Велико Търново.

Има информация, че е използвана бухалка, но тепърва предстои събиране на доказателства“, каза директорът на Областната дирекция на МВР старши комисар Димитър Машов. В същото време във вторник е получен сигнал от будни граждани, които са съобщили, че обновената фасада на Спортното училище е била надраскана от вандали.

„Незабавно изпратихме служители и установихме извършителя. Спрямо него ще бъдат предприети действия по отношение на извършената от него проява“, обясни комисар Машов.

- реклама -