Любо Пенев Хебър
Снимка: facebook.com/fchebarofficial

Любослав Пенев стана треньор на Хебър

Любослав Пенев е новият треньор на Хебър. Той наследява на поста Владимир Манчев, който беше уволнен вчера. Контрактът на Пенев е до края на сезона.

На представянето, което се състоя в сградата на община Пазарджик, треньорът заяви, че основната му цел е оставането на зелените в елита. В момента тимът е предпоследен в класирането.

„Оценявам шансовете за оставане като добри. Това е предизвикателство за мен, аз обичам такива неща. Имаме шансове, аз съм оптимист, имаме да играем 11 мача, които ни дават 33 точки, това не е малко. С общи усилия трябва да постигнем главната цел, а тя е оставане в Първа лига“, каза той.

Любослав Пенев идва в Хебър с двамата си помощници Радослав Здравков и Атанас Стоилов. Треньорът съобщи, че тимът ще проведе две контроли по време на паузата – срещу Миньор Перник и срещу Локомотив Пловдив.

Кметът на Пазарджик Тодор Попов заяви, че Пенев ще има пълна свобода по спортно-техническите въпроси. „Любо е единственият човек, който може да вдъхне нова искра във футболистите и да ни помогне в това да останем там, където заслужаваме“, каза Попов.

За последно Пенев беше треньор на ЦСКА 1948, но напусна на 9 декември. Той е водил още ЦСКА-София, Литекс, Ботев Пловдив, Царско село, националния отбор на България и дублиращия отбор на  Валенсия.

- реклама -