Любопитни факти за Ким Чен Ун

В последните дни има редица слухове за здравословното състояние на лидера на Северна Корея Ким Чен Ун. Едни твърдят, че е много болен, други, че е преживял тежка операция, а трети дори го отписват от живите.

Ким Чен Ун е безспорно атрактивен лидер на страна, която е забулена в тайни. Затова и живота на вожда е мистериозен.

Има факти, които най-вероятно са измислени от северна Корея, за да възвеличаят лидера.

Крие се истинската му дата на раждане

Ким Чен Ун е роден на 8 януари 1984 година или 6 юли 1982 година, или 1983 година. Защо е нужна тази мистерия? Говори се, че лидерът иска да изглежда по-зрял и затова официалната му година на раждане е 1982. Южнокорейското разузнаване обаче твърди, че той е роден две години по-късно. Независимо от годината си на раждане, той е един от най-младите световни лидери.

Ким получава първата си кола на седем години. Тя е Mercedes. Смята се, че се е научил да шофира на тригодишна възраст.

Детето-чудо на девет вече управлява яхта. На тази възраст се смята, че той е победил във ветроходно състезание изпълнителен директор на международна компания за яхти.

Твърди се, че лидерът на Северна Корея тежи 127 кг. Теглото си той поддържа с любовта си към питиетата и швейцарското сирене. Направо бил пристрастен към ементала.

Два сантиметра е дължината на косата на Ким Чен Ун. И понеже неговата прическа е единствената разрешена за севернокорейските мъже, това е дължината на косата всички представители на силния пол в държавата.

Според чуждите медии Кин Чен Ун е лягал под ножа на пластичния хирург неведнъж. Повечето интервенции са извършени, за да прилича на дядо си.

Често е усмихнат на снимките. Може и да е малко странно, че лидер, който демонстрира такава мощ, се усмихва толкова много, но всичко си има причина: Ким Чен Ун трябва да демонстрира на народа си, че е олицетворение на радостта.

През 2012 г. онлайн вестникът на комунистическата партия в Китай съобщи на сатиричната си страница, че севернокорейският диктатор е обявен за „най-сексапилния мъж на планетата“.

През април 2015 г. Ким Чен Ун изкачи най-високата планина на Северна Корея, облечен в костюм и официални обувки, според държавните медии в Пхенян. Пекту е с височина от 2743 метра.

- реклама -