Любо Ганев

Любо Ганев: Постигнахме целта си за тази година

Целта, която си поставихме тази година, я изпълнихме. Задържахме се в първата група на Световната лига. Това заяви при завръщането в България на националния отбор по волейбол вицепрезидентът на федерацията Любо Ганев.  Състезателите на Пламен Константинов запазиха мястото си в елита на надпреварата, след като в директен сблъсък за оставане в първа дивизия, победиха Австралия с 3:2.

Видяхте, че почти всички мачове играхме с различен състав, а знаете, че някои бяха контузени. Затова тази година взехме решението, треньорският щаб и федерацията, да дадем на някои от основните състезатели да си починат. Някои други лекуват контузии, трети още в процеса на мачовете получаваха контузии, възстановявахме ги. Така че мога да кажа, че целта я изпълнихме и мисля, че ще бъде направена една хубава равносметка от това, което всички състезатели показаха. Иначе нямаше как да разберем, че Розалин Пенчев може да играе толкова добре, колкото брат си, или Алекс Грозданов, на когото може да се разчита. Нашата задача бе да останем в Световната лига и знаехме, че не можем да гоним класиране в шестицата„, заяви Ганев. Той е категоричен, че конфликт между треньора и федерацията няма.

Федерацията решава кой да бъде треньора, а той си избира щаб и състезатели. Никога не е имало проблем – нито между Константинов и федерацията, нито между него и треньорския щаб за това кои състезатели да се викат. Знаете, че почти всички национални треньори водят и клубни отбори. Заниманията с националния отбор са главно през летния период, когато приключват всички турнири. Голяма част от националите играят в клубове, които ако не са приключили ангажиментите си, няма как да ги пуснат за националния отбор. Опцията Пламен да води клуб беше предвидена още когато подписвахме с него. Това не е проблем, всичко беше предвидено“, каза Любо Ганев на летище „София“.

- реклама -