Любимият и неустоим сладкиш: Ето как да си направим супер вкусен тиквеник. В най-празничния месец на годината и преди Коледа ви представяме рецепта за тиквеник. Баницата с тиква ни нови усещане за уют и топлина, като е един от най-обичаните сладкиши.
Ето една проста, но много вкусна рецепта:
Съставки:
– 500 грама настъргана тиква
– 200 грама захар
– 200 грама орехи
– 200 грама кашкавал
– 1 пакет фило тесто
– 200 грама масло
– 1 чаена чаша прясно мляко
– 3 яйца
– ванилия
– канела
Начин на приготвяне:
1. Настъргай тиквата и я изцеди от излишната вода.
2. Нарежи орехите и кашкавала на ситно.
3. Разбий яйцата и добави млякото, ванилията и захарта
4. Разтопи маслото.
5. Намажи тавата с масло и постави първият лист фило тесто
6. Постави върху него тиквата, орехите и кашкавала
7. Полей с яйчената смес
8. Повтори процедурата с още един лист фило тесто и пак сложи плънката
9. Постави още един лист фило тесто и полей с масло
10. Повтори процедурата докато свършат съставките
11. Накрая, поръси с канела
12. Печи в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 40-45 минути или докато тиквеникът стане златист
Насладете се на вкусния тиквеник в компанията на любимите хора.
Вижте още:
- Откраднаха ван с 2500 сладкиша, готвачът призова крадците да дарят храната – Flashnews
- Защо добавянето на сол в храната понякога я прави по-сладка? – Flashnews
- Ценни съвети за родители: Как да научите детето да не прекалява със сладко – Flashnews
- Ценни съвети за родители: Как да научите детето да не прекалява със сладко – Flashnews
- Дерматолог: Сладкото и слънцето състаряват – Flashnews
- Как да спрете да ядете сладко: 10 полезни съвета – Flashnews
- Жокер: С какво да заменим сладкишите, когато ни се дояде сладко? – Flashnews