Любен Дилов-син, Гергьовден, ГЕРБ, избори, приоритети, Бургас
Снимка: Фейсбук

Любен Дилов-син: Последните четири години дадоха нещо много важно – стабилност и прогнозируемост на живота

Никога не съм се явявал по друг начин на избори, освен като представляващ Движение „Гергьовден“. Тези избори не са изключение. В същата конфигурация бяхме и за последните евроизбори.

Това заяви водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Бургас Любен Дилов-син.

Защо избра да представлява ГЕРБ?

В детайли помня времето, когато 90% от обществото „одобряваше“ управлението и политиките. Това би ме притеснило повече. Мисля, че независимо от многото, често основателни критики, последните 4 години създадоха нещо изключително важно за развитието на обществото – стабилност и прогнозируемост на живота. Хората могат да планират бизнес, инвестиции, семейното си развитие относително спокойно, дори днес, в смутните грипни времена. Това е най-важното – всичко друго е поправимо със средствата на демокрацията. Кое по-бързо, кое по-бавно, но е поправимо.

Защо точно в Бургас?

Ако не беше предложението за Бургаския избирателен район едва ли щях да се съглася. Познавам региона, бил съм депутат от опозицията там и мисля, че мога да бъда много полезен в ред области, свързани най-вече с културата и образованието, екологията и привличането на стратегически инвестиции в най-важната гранична област на ЕС. Защото поне 20 години още Бургас и региона ще са именно това – границата на ЕС с Азия. Това прави задачите не просто местни и национални, а много по-важни.

Основни приоритети и кампания

Изобщо не залагам на местната сила на ГЕРБ, която е доказана след три мандата изключително успешно местно самоуправление. Кампанията ми се състои изцяло от лични срещи, на всичките ми рекламни материали е публикуван личният ми телефон – 0898 787878. Предпочитам и търся общуване с недоволните от управлението, а не с подгласниците на властта. По отношение на законодателството, свързано с Бургас и региона – има нужда от прецизен ремонт на Закона за опазване на Черноморското крайбрежие. Например все още няма определение на понятието „преместваемо съоръжение“ – там ни останаха теми, още от мандата, когато се опитвахме да ги решаваме с непрежалимия Тодор Батилов. Има сериозна нужда от повече яснота за местната стопанска инициатива на хората и хармонизацията ѝ с европейските екологични изисквания.

От сериозно преразглеждане се нуждае и Законът за опазване на културното наследство. По него също съм работил в миналия мандат и има много недовършени неща. Музейни работници, археолози и етнографи се нуждаят от законодателна подкрепа, за да опазят и покажат богатството на региона.

От законодателна подкрепа се нуждае процеса на интегриране на туризма и културата,. Мисля, че имаме нужда и от нов Авариен план за Черно море, което е сложна задача, обединяваща вижданията на военни, еколози, стопански ръководители, Външно министерство, агенциите свързани с риболова и аквакултурите. От специална грижа и защита се нуждае Странджа – една от най-красивите и слабо заселени планини на България, пълна с природни и културни богатства, които тепърва ще смайват света.

Необходимо е отново да се отвори възможността големите ни университети да направят филиали в Бургас. Примерът с Художествената академия е повече от насърчителен. В момента над 1500 млади хора от региона учат само в УНСС., пътуват постоянно, за да работят през лятото в региона. Филиал на УНСС в Бургас ще бъде изключително полезен, ще задържи млади хора в региона, дори и в Ямбол и Сливен. Задачи има за целия китайски народ…

Източник: Дир.бг


! Купуването и продаването на гласове е престъпление !

 

- реклама -