Любен Дилов-син, Гергьовден, ГЕРБ, избори, приоритети, Бургас
Снимка: Фейсбук

Любен Дилов – син към ИТН: Направете правителство, иначе е тъпо

Любен Дилов – син призова Слави Трифонов да създаде правителство: „Направете го, иначе е тъпо. Имам чувството, че всички са забравили за какво са ги пратили хората там“. Това заяви депутатът от ГЕРБ и кандидат за министър на туризма Любен Дилов – син в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

Очаквах от „Има такъв народ“ да откажат срещата с ГЕРБ, макар че се надявах някакъв разум да надделее. Щях да им кажа, че е важно да има кабинет, може да не е нашият. Да имаш 160 депутати и да не направиш кабинет е доста глупаво.

„Ситуацията ще е тежка, ако в следващите два месеца не се случат някои неща. Има мерки, които може да ги вземе редовно правителство. Някои директни плащания не могат да бъдат направени, както и добавките на пенсионерите и медицинските работници“, прогнозира той.

„Постът на културен министър е черешката на тортата в едно правителство. Той се дава на някой с ярко присъствие. Един бъдещ министър не трябва да се занимава с управление. Всеки сектор трябва да има самоуправление. Министърът трябва да посредник между пленарната зала и гилдиите. Аз например се срещнах с доста представители на гилдиите в българския туризъм“, разкри Дилов – син.

„В момента ситуацията е такава, че всеки опит за среща би бил разчетен лошо. Затова всичко, което правим, ще го правим пред всички. В момента текат едни пазарлъци по кьошетата в НС“, откровен е кандидатът за министър на туризма на ГЕРБ.

„ГЕРБ е единствената партия в историята на България, която бие пет пъти поред в парламентарни избори. За нас са важни идеите. Нито веднъж не сме отстъпили от наше предложение“, каза още Любен Дилов – син.

- реклама -