Най-скъпият апартамент в хотела - с лукс, достоен за крале - струва над 14 000 долара на нощ.

Лукс: ЧСИ продават жилища за 6,2 млн. лв.

Лукс: ЧСИ продават жилища за 6,2 млн. лв.

Жилища и части от имоти, подходящи за живеене, на стойност 6,2 млн. лева в столични райони са обявили за продан частни съдебни изпълнители.

Това става ясно от справка в регистъра с продажбите на ЧСИ.

От 74 обяви с имоти за района на София 26 са за жилища и части от тях.

Например в момента е обявена за продан една десета от апартамент,

намиращ се в сграда в центъра на София на ул. „Г.С. Раковски“, за 64 000 лв. Още по-евтино се продава и 11 от общо 120 части от имот за 18 920 лв.

При такава сделка, за да може да влезе във владение, купувачът трябва да намери и останалите собственици на имоти, за да може да се споразумее с тях за другите части на жилището.

Цена

Най-скъпото предложение за продан в регистъра е за таванско помещение, което е над 300 квадрата, в района на Централна гара. Имотът е оценен на 899 000 лева.

Посочената цена е без ДДС, но няма да бъде надчислявано такова, е посочено в обявата. Върху имота обаче има редица тежести като възбрани и ипотеки.

Сред обявите за продажба са обявени много земеделски земи в района на София, както и паркинги и гаражи.

Позиция

В своя позиция от Камарата на частните съдебни изпълнители обявиха, че категорично подкрепят приемането на работещ Закон за фалит на физически лица.

В нея посочват още, че са внесли предложения, с които значително се опростява процедурата и се намаляват драстично разходите на длъжниците.

Приемането на неработещ закон и въвеждането на тромава и изключително скъпо струваща за гражданите процедура, каквато е предложена в настоящия вариант на закона, само ще утежни положението на длъжниците и ще блокира съдебната система, смятат съдебните изпълнители.

- реклама -