Лукойл Академик

Лукойл се цели в груповата фаза на Шампионска лига

Целта пред Лукойл Академик през новия сезон е участие в груповата фаза на новосформирания турнир Шампионска лига. За целта „студентите“ трябва да преодолеят следващата седмица румънския шампион Орадеа. Освен това наставникът на баскетболния шампион Тони Дечев призна, че се надява отборът да направи и дубъл в България, печелейки титлата и Купата.

Шампионите избраха да играят в София

Миналата година решихме да играем евротурнирите в Ботевград, където очаквахме този баскетболен град и тази публика да ни припознае и да застане зад нас. За съжаление, не се получиха точно така нещата. Анализирахме, че отборът има нужда от малко подкрепа, за да покаже още по-добри игри и следвайки тия мисли решихме, че в София баскетболната публика е зажадняла за баскетбол. Не са много отбори в София, това беше една от основните причини да решим да играем квалификациите за Шампионска лига и нататък в София„, коментира Дечев.

Специалистът е на мнение, че свършената работа през лятото по селекцията ще даде желания резултат и тимът му ще се класира за груповата фаза на Шампионска лига. „От снощи вече знаем противника ни – Орадеа. От днес започваме конкретно да мислим и да работим само за тях, независимо, че има още доста неща, които трябва да се изглаждат в нашия отбор„, допълни той.

Капитанът е оптимист

Капитанът на тима Филип Виденов разкри, че е оптимист за предстоящите мачове с Орадеа. „Очакванията ми са високи, както винаги в Лукойл Академик. Надявам се в тези два мача да се справим по най-добрия начин и да се класираме за Шампионската лига, без значение по какъв начин играем. Дори да не успеем, сезонът продължава и съм сигурен, че можем да постигнем нашите цели – в България трябва да спечелим всичко, което можем, в Европа да продължим докъдето можем по най-добрия начин. Аз съм оптимист, въпреки че в контролите колебливо играхме, но много обстоятелства имаше, които ни попречиха да покажем пълния си потенциал. В предстоящите мачове мисля, че ще изглеждаме както трябва, поне от страна на мотивация и енергия, което може би в такива мачове е по-важният фактор„, коментира Виденов.

- реклама -