Лукашенко
Снимка: ТАСС

Лукашенко призна, че се е „позаседял“ на поста, но не може да си тръгне „просто така“

„Да, възможно е, аз малко се позаседях, може би ме показват не само от телевизора, но и от ютията и чайника. Но наистина сега само аз мога да защитя беларусите“.

Това заяви президентът на Беларус Александър Лукашенко пред руски медии.

Той обаче добави, че не може „просто така“ да напусне поста си, както настоява опозицията.

„Няма да си отида просто така. Аз четвърт век изграждах Беларус. Освен това, ако си отида, ще колят моите привърженици!“, заяви президентът на Беларус.

Лукашенко обяснил появата си с автомат на един видеозапис така: „Появата ми с автомат означаваше само едно – никъде не съм избягал и съм готов да защищавам своята страна докрай“.

сн. РИА НОВОСТИ

Пред пратениците на руските медии Лукашенко признава, че може би „се е позаседял“ на президентския пост, но заявява , че само той може „да защити беларусите“.

Александър Лукашенко е президент на Беларус от 1994 г.

Според Лукашенко зад демонстрациите в Беларус стоят Съединените щати чрез свои центрове в Полша и Чехия. Той смята също, че протестите са движени от две нови поколения и формиралата се в страната малка класа на стремящи се към властта „буржоазчета“, използвайки презрително-разговорната руска дума „буржуйчик“.

сн. БГНЕС

Пред руските журналисти Лукашенко оправдал с „нагорещяване на емоциите“ действията на правоохранителните органи срещу демонстранти, включително журналисти. Но по думите му милиционерите и спецчастите ОМОН са защитили и спасили страната от блицкриг.

- реклама -