Лукашенко
сн. БГНЕС

Лукашенко: Прихванахме разговор, който доказва, че Германия лъже за отравянето на Навални

Беларуският лидер Александър Лукашенко е съобщил на руския премиер Михаил Мишустин за прихванат разговор между Варшава и Берлин, който опровергава заявленията за отравяне на руския блогър-опозиционер Алексей Навални. Това предава РИА Новости, цитирани от „Фокус“.

„Забелязах, докато наблюдавах събитията в Русия, че при тях, на Запад, се появи нов фишек – отново „Новичок“, отново отравяне. Длъжен съм да ви кажа, че вчера или завчера… преди изказването на Меркел, тя заяви, че на него, т.е. Навални, искат да му затворят устата, ние прихванахме разговора“, заяви Лукашенко.

н. БГНЕС

Той обеща, че ще даде на руската страна стенограма от този „интересен разговор, който ясно показва, че това е фалшификация“. Mишустин в момента е на посещение в Минск.

Меркел, Навални, отравяне
сн. БГНЕС

„Не е имало отравяне на Навални. Група специалисти, както разбирам, са подготвили за Меркел, нейната администрация, фактите и може би изявленията, които тя направи. Те направиха това, за да „обезсърчат Путин да се впуска в делата на Беларус“, заяви президентът.

Той добави, че Минск ще изпрати записа в Москва.

- реклама -