Лукашенко, Беларус, клетва

Лукашенко положи тайно клетва като президент на Беларус

Александър Лукашенко положи клетва за шести мандат на тайна церемония, проведена без предварително съобщение.

Това съобщи държавната агенция Белта.

„Александър Лукашенко встъпи в длъжност като президент на Беларус. Церемонията по встъпването в длъжност се провежда в тези минути в Двореца на независимостта“, предаде агенцията.

На церемонията са присъствали избрани хора, а речта е произнесена на беларуски език, с ръка положена върху конституцията на страната, съобщава ТАСС.

„Встъпвам в длъжността президент с гордост за беларусите, които с чест преминаха теста за силата на своите убеждения. В този тържествен ден полага; клетва за лоялност към Отечеството и хората“, заяви Лукашенко.

Той отбеляза, че „цветната революция“ не се е състояла в Беларус.

„Безпрецедентно предизвикателство беше хвърлено към нашата държавност – предизвикателството на многократно разработваните надеждни технологии за унищожаване на независими държави“, подчерта държавният глава.

Според него белоруският народ на изборите, проведени през август, не само гласува за един от кандидатите, но и защити мирния живот и суверенитета на страната.

По-рано независими информационни агенции съобщиха, че улиците са били затворени, докато кортежът на Лукашенко профучал през столицата Минск.

 

- реклама -