Лукарски
Снимка: БГНЕС

Лукарски поиска прошка от членовете на СДС

СДС има задача да започне работа по създаването на българска национална доктрина, която да се превърне в новата мисия на партията. Това обяви Божидар Лукарски пред 22-ата Национална конференция на СДС.

„Душата на СДС е структурата на партията. Хората, за които трите букви продължават да олицетворяват демокрацията, разграждането на тоталитарната система и гаранция за пътя ни към Европа и НАТО. Това са все неща около, които СДС успя да обедини българите и да ги поведе по този път в последните 27 години“, заяви Лукарски пред делегатите, които предстои да изберат нов лидер на синята партия.

Самият Лукарски подаде оставка след слабото представяне на СДС и РБ на последните парламентарни избори.

„Освен благодарност, искам да поискам и извинение за това, че лидерите не успяхме да съхраним обединението вдясно, не надмогнахме личното си его и забравихме горчивите уроци на разделението през годините. За провала на десните коалиции са виновни всички лидери. СДС подадохме ръка на напусналите РБ, но може би не бяхме достатъчно настоятелни. Тези, които не приеха подадената ръка, се заблудиха, че сами могат да представляват интересите на 300 000 десни избиратели. Разпиляхме вота на хората и те не останаха представени в сегашния парламент”, коментира той.

„Всички сме разочаровани от лошия резултат на изборите, но разочарованието не трябва да прераства в отчаяние“, настоя Лукарски.

Днес СДС ще избере нов председател на партията. Освен Лукарски, за поста се кандидатира и адвокатът Тодор Грозданов.

- реклама -