Луис Енрике
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Луис Енрике: Мачовете без фенове са по-тъжни от това да танцуваш със сестра си

Селекционерът на Испания Луис Енрике обясни, че не е фен на двубоите без публика. През миналия уикенд Бундеслига поднови сезона, но пред празни трибуни.

„Мачовете без фенове са по-тъжни от това да танцуваш със сестра си“, каза той в интервю за испанското баскетболно предаване Colgados del Aro. „Грозно е, наблюдавах мачовете от германското първенство. Може спокойно да чуеш обидите и губиш интимността от прекрасните моменти при отбелязване на гол“, добави бившият полузащитник.

Луис Енрике обаче призна, че завръщането на спорта по телевизионните екрани ще подейства утешително за милионите фенове по света. Още повече голяма част от тях са по домовете си заради ограничителните мерки, наложени от правителствата.

„Трябва да разберем, че това е глобален бизнес, който генерира много приходи. Перспективата за феновете по трибуните е далечна. Но тя може да ни помогне да преодолеем трудните мигове по време на карантината. Ако си фен на футбола или баскетбола, то тогава наблюдаването на двубой е винаги интересно“, завърши Луис Енрике.

- реклама -