„Луфтханза“ отменя още 2000 полета

Германската авиокомпания „Луфтханза“ (Lufthansa) обяви, че отменя още 2000 полета, планирани за извършване през лятото от летищата във Франкфурт и Мюнхен, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Като причини за отмяната се сочат продължаващия недостиг на персонал, планирани стачни действия и проблемите, създавани от все още неотшумялата напълно пандемия.

„Луфтханза“ прави всичко възможно, за да изпълнява полетите си и наема допълнителен персонал, където това е възможно.

Но планирани стачки, метеорологични аномалии и, в частност, повишаването на случаите на коронавирусна инфекция създават допълните проблеми на системата“, се посочва в специално изявление на компанията, цитирано от в. „Билд“.

Отменените полети са в допълнение на вече анулираните 770 за периода 8-14 юли. Те са били насрочени най-вече за изключително натоварените следобедни и вечерни периоди.

Въпреки проблемите с персонала и многото отменени полети, летището във Франкфурт съобщи, че през юни е било налице увеличение на пътникопотока, предава ДПА.

През най-голямото германско летище са преминали около 5 милиона души, което е с 400 000 повече, отколкото през май, сочат данни на оператора „Фрапорт“ (Fraport).

Това е най-големият брой пътници, регистриран на летището от началото на пандемията. Увеличението е със 181 на сто спрямо юни 2021 г., но същевременно с 24 на сто под нивата от юни 2019 г.

- реклама -