Авиокомпании в цял свят спират полетите през въздушното пространство на Иран и Ирак- ОБОБЩЕНИЕ

Германският авиогигант „Луфтханза“ заяви, че отменя полетите до Иран и Ирак „до по-нататъшно уведомление“, след като Техеран изстреля ракети по американските бази в Ирак.

Ежедневният полет Франкфурт-Техеран е отменен, а съботната услуга на всеки две седмици до северния иракски град Ербил също няма да се осъществява.

Френската „Еър Франс“ също съобщи, че е спряла полетите през иранското и иракското въздушно пространство.

Превозвачите на ОАЕ „Emirates Airlin“ и нискотарифния „Flydubai“ заявиха, че са отменили полети до Багдад по „оперативни причини“.

Австралийският „Qantas“ заяви, че един от полетите му Лондон-Пърт ще бъде пренасочен, а другият вече лети по алтернативен маршрут.

„Ние коригираме нашите полетни маршрути над Близкия изток, за да избегнем въздушното пространство над Ирак и Иран до по-нататъшно уведомление“, заяви говорител.

Сингапурските и малайзийксите авиолинии също заявиха, че ще отклонят полетите от иранското въздушно пространство.

Виетнамските авиолинии заявиха, че ще направят „подходящи корекции“ на маршрутите, за да избегнат области с потенциална нестабилност, въпреки че редовните им полетни маршрути до Европа не преминават над Иран и Ирак.

Японските авиокомпании ANA и JAL и базираната в Хонконг „Cathay Pacific“ заявиха, че самолетите им няма да летят през въздушното пространство, засегнато от последния взрив.

 

- реклама -