Лудогорец фенове

Лудогорец: Възмутени сме от насилието върху възрастни хора

Ръководството на Лудогорец излезе с отворено писмо във връзка със снощния инцидент с фенове на отбора. След края на мача от турнира за Купата на България срещу Ботев (Враца) привърженици на шампионите бяха бити от група хулигани. Сред пострадалите има и 70-годишна жена. От клуба остро осъдиха действията на побойниците и благодариха на органите на реда и кмета на Враца Калин Каменов.

Ето какво гласи писмото:

Ръководството, треньорският щаб и футболистите на ПФК Лудогорец благодарят на правоохранителните органи и на кмета на Община Враца г-н Калин Каменов за бързата реакция по изясняване на инцидента, при който беше упражнено насилие върху привърженици на ПФК Лудогорец непосредствено след мача ПФК Ботев, Враца – ПФК Лудогорец.

Ние сме дълбоко възмутени от упражненото насилие върху възрастни хора, които са пропътували стотици километри, за да подкрепят в дъжда любимия си отбор.

Имайки предвид бързите действия на местната полиция и прокуратура във Враца сме убедени, че бабаитите, които избиват комплекси върху беззащитни хора, ще си понесат последствията. Нека това бъде урок и пример за всички, че в България има закони и всеки ще си получи заслуженото.

Ръководството на ПФК Лудогорец ще следи внимателно развоя на делото, както и всички случаи, в които се посяга на жени, деца и старци, дошли да подкрепят любимия отбор.

- реклама -