Българска армия последен мач ЦСКА-София Лудогорец
Снимка: cska.bg

Лудогорец взе драматично последния мач на „Армията“

Лудогорец победи ЦСКА-София с 1:0 в историческия последен мач на стадион „Българска армия“. Успехът дойде изключително драматично в 18-ата минута на добавеното време. Тогава се разписа резервата и бивш армееец Спас Делев. След попадението полетяха предмети към ликуващите играчи на гостите, като топка удари треньора на вратарите Здравко Здравков, който се свлече на тревата и след това бе изнесен от колеги в тунела на стадиона. Срещата завърши с безпрецедентните 25 минути продължения заради прекъсването на мача и накъсването на играта.

Поражението прати ЦСКА-София на трето място, с равен брой точки (по 42) с Лудогорец. Лидер е Черно море с три точки повече. Шампионите обаче имат мач по-малко.

Иначе шоуто беше по трибуните, а не на терена, където и двата отбора играха предпазливо и избегнаха рисковете, като равенството явно ги устройваше. На загрявката преди мача се контузи норвежецът Аслак фон Витри. Така вместо него започна националът Иван Йорданов. ЦСКА-София завърши без точен удар, а зелените – с общо три.

Преди началото деца с червени шалчета се събраха на терена, а военен оркестър изсвири химна на България. На трибуната, както беше обещал, се появи легендата Христо Стоичков в компанията на малката си дъщеря, като той се просълзи още преди мача. Впечатляваща хореография имаше в Сектор Г, като тя представляваше дядо и внуче, които четат във вестника, че започва строежът на новия стадион на клуба, както и на Димитър Якимов в Сектор В.

Двубоят беше спиран два пъти заради заради пироефектите по трибуните, които създадоха мъгла. Вторият път беше в добавеното време. Така се стигна до 118-ата минута, в която Рик Джонатан центрира остро отляво, топката премина под крака на Джонатан Линдсет и стигна до друга резерва – Спас Делев, който я вкара във вратата. Четири минути трябваше на ВАР екипа да потвърди попадението, а мачът завърши игра с 25 минути продължение.

- реклама -