Валдас Дамбраускас, Лудогорец
Снимка: ludogorets.com

Лудогорец обяви назначаването на Дамбраускас

Литовецът Валдас Дамбраускас е новият треньор на Лудогорец. Това обявиха официално от българския шампион. За варианта той да поеме зелените се разбра вчера. 43-годишният специалист е бил предпочетен от ръководството на клуба, след като Станимир Стоилов отказа.

„Дамбраускас е в полезрението на Лудогорец от няколко години предвид репутацията му на един от най-прогресиращите млади треньори и по тази причина бе поканен на разговори. Той впечатли собствениците на орлите Кирил и Георги Домусчиеви с концепцията си за развитието на отбора и вижданията си за игровия облик на Лудогорец, заради което получи доверието да застане начело на деветкратните шампиони“, пишат на сайта на клуба.

Дамбраускас ще пристигне в България за началото на подготовката. Той идва с екипа си, който включва асистент треньор, кондиционен треньор и видео анализатор. В щаба му остават Станислав Генчев, специалистът „Спортни науки“ Иън Кол, анализаторът Рафаел Ферейра. Там ще е и новопривлеченият треньор на вратарите Здравко Здравков.

„Валдас Дамбраускас завършва висшето си образование в Англия през 2009 г. Дипломата му е от престижния London Metropolitan University. Впоследствие работи в Брендфорд, както и в няколко местни школи. За последно беше треньор на хърватския Горица, с който завърши на трето място есенния сезон в местното първенство. Преди това е водил латвийския РФС, с който печели купата на страната, както и литовските Екранас и Жалгирис. С клуба от Вилнюс е двукратен шампион на Литва. Дамбраускас е бил селекционер и две национални гарнитури на Литва“, допълват от Лудогорец.

- реклама -