Кирил Домусчиев, Лудогорец
Снимка: БГНЕС

Лудогорец и Арда продължиха да се обиждат и нападат

Скандалът между Арда и Лудогорец, започнал вчера заради отлагането на мача между двата тима през уикенда, днес се разгоря още по-силно. Първо тимът от Кърджали нападна шампионите с декларация. После собственикът на зелените Кирил Домусчиев отговори в социалните мрежи.

„За съжаление на различни комични „герои“, които си намират оправдание винаги в мен, и фирмата притежател на телевизионните права за футболното ни първенство, бих искал още веднъж да съобщя, че от този сезон собственик на правата и страна по договора с БФС е Нова Броудкастинг Груп. Аз и брат ми нямаме нищо общо нито с телевизията, нито с правата. „Героите“ да си търсят някакви нови оправдания!“, написа Домусчиев.

Той визира следните редове от декларацията на Арда. „Прецедент г-н Караманджуков е, това ваше желание за отлагане на  срещата с ПФК“АРДА“ да не бъде обсъдено колегиално. Ние нямаше да имаме нищо против, но не и да се действа едностранно. Не е нормално да се използват вратички в правилника и да се цитира чл.44, ал.3, която води до мотивиращо предложение от ПФЛ и съгласие с медията, която притежава ТВ правата на първенството. По този начин показвате, че те са под ваш контрол. Доколкото знаем ПФЛ не администрира футболното  първенство, а това прави БФС. По този начин ако ПФЛ реши може утре да  прекрати първенството. Стигнахме дъното, време е Капраловците и Неделчовците да напуснат българския футбол“.

В декларацията на Арда пише още следното: „Прецедент г-н Караманджуков е да замразиш действащ национален състезател в дублиращия отбор, само защото той не желае да преподпише своя договор с клуба. Явно ние имаме много футболни таланти в България. Г-н Караманджуков в заключение бихме искали да припомним за един случай с ПФК ЦСКА през миналата година, когато „червените“ искат да им бъде отложен мача с ПФК “Лудогорец“, поради участие на ПФК“ЦСКА“ в Лига Европа и той не е отложен.“

- реклама -