Лозан Панов, Румен Радев, фалшив герой, протест, президент

Лозан Панов: Румен Радев е фалшив герой – обязди протеста, когато засегнаха неговия интерес

„Румен Радев е фалшив герой, защото вдигна юмрук тогава, когато на неговата врата почукаха тези, които преди това завладяваха институцията и България се превърна в една завладяна държава“. Това каза пред bTV кандидатът за президент Лозан Панов.

„Спомняте ли си времето на г-н Пеевски, нямаше хора, които говорят за него. Тогава моят глас беше абсолютно самотен. В момента, когато се претърпя този конституционен катарзис, когато всеки започна да вика и да крещи, всеки започна да обяздва този протест, тогава аз замълчах, защото не искам да ставам част от един фалшив герой“, каза Панов.

Според него конституционният катарзис не е в обществен интерес, а е личен на кампанията на Радев.

„Той обязди този процес, той поде антимафиотския фронт. Това се случи едва тогава, когато беше засегнат неговият интерес“, каза още Лозан Панов.

На въпроса дали се вижда като главен прокурор, Лозан Панов отговори, че проблемът не е в личността, а в системата.

„Ако над главния прокурор е Господ, който и да застане на този пост, той може да бъде изкушен от властта, която притежава. Ако няма ресурси, ако няма регулатори, ако няма начин друга власт или система да реагира, ето затова сме стигнали до това състояние“, каза Панов.

Попитан дали подкрепата на коалицията „Демократична България“ не оцветява партийно неговата кандидатура, той отвърна:

„Не, защото инициативният комитет, който ме издига, са хора, които отдавна водят тази битка срещу нечестността в българското общество. В моя инициативен комитет няма да видите например служители на бившите комунистически репресивни служби. Такива хора няма да видите в него. В него ще видите хора с достойна позиция, които в един период, който като че ли забравяме, в България имаше режим, който е авторитарен. Това е разликата между листите. Оттук нататък подкрепата на хората, които са съмишленици и хора, които смятат, че могат да подкрепят идеите, които се изповядват от инициативния комитет, от мен самия, те са добре дошли“.

На въпрос познава ли добре качествата на кандидата си за вицепрезидент Мария Касимова-Моасе, Панов отговори:

„Това, което Мария прави е публично. Хората се събират, защото изповядват едни и
същи идеи. Аз съм чел много то това, което Мария е публикувала, харесва ми.
Когато й се обадих, не крия, че тя се постресна. Имах и много малко време да я
убеждавам, убедих я, тя не беше в България в този момент. Каузите между хората са
това, което сплотява“.

- реклама -