Лозан Панов Артекс Мирянов апартамент

Лозан Панов: Мракобесните времена в българското правосъдие тепърва предстоят

Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов прогнозира, че „мракобесните времена в българското правосъдие тепърва предстоят„. Той заяви това по време на конференция „Независим съд – свободна държава! За Правото и справедливостта“. Според Лозан Панов главният прокурор Сотир Цацаров се целел в стола на главния съдебен инспектор.

Лозан Панов е против предложенията за разследване на „тримата големи“ в съдебната система.

Новия правосъден министър отново постави на дневен ред възможностите за разследване на т. нар. „трима големи“ в съдебната система. Това са главният прокурор и председателите на Върховния касационен и Върховния административен съд.

Според Панов и в момента законът предвижда възможност за предсрочно отстраняване на някого от тримата. Затова, според Лозан Панов, с тези текстове по-скоро се търсело основание, а не законови предпоставки.

Във вторник, във Велико Търново, коментар по темата направи и главния прокурор Сотир Цацаров, който обяви, че това е механизъм, с който се дава възможност срещу „тримата големи“ да се води разследване и да се образуват дисциплинарни наказателни производства.

- реклама -