Лозан Панов

Лозан Панов: Днешният избор е ключов за бъдещето на страната ни като правова държава

Днешният избор е ключов за бъдещето на страната ни като правова държава, ще гласувам против кандидатурата на Гешев. Това каза председателят на ВКС Лозан Панов в становище по време на изслушването на кандидата за гл. прокурор Иван Гешев пред Пленума на ВСС.

„Ще започна за авторитарно-тоталитарният модел на прокуратурата. Неглижирането на необходимостта от цялостната проямна и устройство на прокуратурата от страна политическата класа, доведе до поредния избор на главен прокурор, който през следващите 7 години ще разполага с неограничена власт“, заяви още председателят на ВКС.

„Днешният избор е ключов за бъдещето на страната ни като правова държава“, посочи Панов. Той припомни, че съществената роля законодателят е разпоредил на държавният глава. „Липсата на състезателност в тази процедура ни лиши от възможността да се запознаем с концептуалната визия за развитието на прокуратурата и на други кандидати“, каза още Панов. По думите му на фона на единодушното решение на Прокорорската колегия, още по-смущаващи са идентичните становища на различни структури на прокуратурите в цялата страна.

Според него кандидатът има нисък праг на търпимост към критиките към него.

източник: Фокус

- реклама -