БАФТА

В Лондон връчват наградите БАФТА – ще има ли нов триумф за La La Land

Тази вечер в Лондон ще се проведе церемонията по връчването на наградите БАФТА.

Очаква се най-много статуетки да грабнат създателите на мюзикъла „La La Land“, който спечели „Златен глобус“ и е фаворит за „Оскарите“ в края на месеца.

Филмът ще се състезава в 11 категории, включително и за приза „Най-добър оригинален сценарий“ и „Най-добър режисьор“ за Деймиън Шазел. За отличията за най-добра главна роля ще се борят и звездите на музикалната продукция Райън Гослинг и Ема Стоун.

La La Land

Веднага след него с по девет номинации са научнофантастичният трилър „Първи контакт“ и вторият филм на дизайнера Том Форд „Хищници в мрака“. С шест номинации е американската драма „Манчестър до морето“.

Драмата „Аз, Дениъл Блейк“ на режисьора Кен Лоуч получи пет номинации, включително за най-добър филм и поддържаща актриса за Хейли Скуирес.

Американската лента „Лунна светлина“, която получи отличието за най-добра драма на „Златните глобуси“, ще се състезава за най-добър филм и оригинален сценарий. Актьорът Махершала Али и Наоми Харис пък са номинирани за най-добри поддържащи актьор и актриса.

Легендарната Мерил Стрийп е номинирана за БАФТА за 15-ти пореден път след участието си в драматичната комедия „Флорънс Фостър Дженкинс“.

От ръководството на БАФТА потвърдиха официално присъствието на кралската двойка Уилям и Кейт на тазгодишната церемония по връчването на престижните отличия.

- реклама -