Локомотивът на дерайлиралия влак в Пловдив е същият от инцидента в Хитрино

Локомотивът на композицията, която дерайлира в Пловдив, е същият, който е бил и при инцидента в Хитрино, съобщи окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов. Сега ще се проверява дали е изправен.

„Няма изтичане на глас, има образувано досъдебно производство, провеждат се разпити на свидетели“, това посочи преди минути оркъжният прокурор на Пловдив Румен Попов по повод инцидента с дерайлиралия влак на Централна гара. Той потвърди, че фирмата „Булмаркет“ е собственикът на трена“, заяви Попов.

Тази сутрин 3 вагона от товарен влак излязоха от релсите. Композицията е превозвала пропан-бутан. Пострадали няма, няма и данни за изтичане на газ.

Движението на влакове между Пловдив и Филипов беше преустановено от 04:15 ч. тази сутрин.

Екипи на Национална компания „Железопътна инфраструктура“ веднага са пристигнали на място и са предприети незабавни аварийно–възстановителни дейности за осигуряване на проходимост на жп трасето. Назначена е комисия за разследване, която ще установи причините за инцидента.

„При преминаване на стрелка 74, машинистите чуват изпукване, вследствие на което дерайлират и след тях още три вагона. Езикът на релсата е счупен, но не можем да кажем дали това е причината. Вагоните са изправни, локомотивите са също в изправно състояние. Машинистите също са изправни, взети са проби, всичко е ОК. Удар не е имало, няма удар, само дерайлиране, вижда се, че цистерните са в изправно състояние, няма опасност от взрив и т.н”, заяви Петър Ганев, управител на фирма-собственик на вагоните.

- реклама -