Лохте

Лохте се разкая за историята с грабежа

Райън Лохте се разкая за скалъпената история с грабежа в Рио де Жанейро. Американският плувец публикува онлайн изявление, в което обаче продължава да твърди, че е бил заплашен с пистолет.

Извинявам се на съотборниците си

„Травмиращо е да бъдеш навън с твои приятели в чужда държава, с езикова бариера и да се появи непознат, който да насочи оръжие към теб и да ти иска парите, за да те пусне. Но без значение поведението на другите тази нощ, трябваше да бъдa по-отговорен.

Искам да се извиня на съотборниците ми, на феновете, на другите състезатели, на спонсорите и на домакините на тази страхотна Олимпиада. Съжалявам за поведението ми миналия уикенд, трябваше да бъда по-внимателен и искрен, когато давах показания за събитията онази нощ“, написа Лохте.

Кметът на Рио де Жанейро Едуардо Паеш пък определи поведението на американските плувци като достойно за презрение. „Приемаме извиненията от страна на Олимпийския комитет на САЩ. Що се касае до поведението на самите плувци, те не предизвикват у мен никакви чувства, освен съжаление и презрение“, каза Паеш.

- реклама -