Лохте

Лохте: Бях много пиян и преувеличих историята с грабежа в Рио

Шесткратният олимпийски шампион Райън Лохте призна, че е бил в състоянието на алкохолно опиянение. Това е причината да преувеличи силно ситуацията с грабежа в Рио де Жанейро.

Плувецът и съотборниците му Гунар Бенц, Джими Фейгън и Джак Конгър първоначално твърдяха, че са били заплашени с пистолет и ограбени. Разследването установи, че това съвсем не е така. Всъщност спортистите са предизвикали скандал на бензиностанция.

По-късно Лохте се извини за цялата тази история.

„В тази нощ пих твърде много и бях в състояние на силно алкохолно опиянение, така че не знам… Разбира се, това не ме оправдава. Силно преувеличих историята и поемам цялата отговорност за случилото се. Пистолет не е насочван в челото ми, той просто бе насочен към мен, както може да видите на видеозаписите. Още веднъж поднасям най-дълбоките си извинения на целия народ на Бразилия“, заяви Лохте.

От полицията потвърдиха, че обвиненията по адрес на американските плувци не предвиждат лишаване от свобода. Международният олимпийски комитет назначи специална дисциплинарна комисия, която да разследва скандала с измисления грабеж на спортистите от САЩ.

На Олимпиадата в Рио Лохте спечели злато в щафетата на 4х200 метра свободен стил.

- реклама -