Питър Мур, Ливърпул
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Ливърпул смени изпълнителния директор

Изпълнителният директор на Ливърпул Питър Мур ще напусне поста си в края на следващия месец. Мур си тръгва след три години на длъжността. Новината бе съобщена от пресслужбата на шампионите на Англия. Досегашният търговски директор Били Хоган ще замени Мур от 1 септември.

Собственикът на мърсисайдци Джон Хенри, президентът Том Вернер и Майк Гордън споделиха в съвместно изявление, че Мур е помогнал на клуба да тръгне в положителна насока, заемайки поста през 2017. „Той подсили бизнес операциите на клуба чрез своите лидерски качества. Ние сме му признателни за неговата страст, отдаденост и подкрепа“, се казва в изявление.

„Спечелването на Шампионска лига, Световното клубно първенство и Висшата лига по време на моя престой е отвъд най-големите ми мечти. Това е феноменално постижение на мениджъра, играчите и персонала. Тимът напълно заслужава похвалите – оставам с незабравими спомени“, каза Мур.

В кариерата си той е работил за технологичните фирмите Sega, Microsoft, ЕА и спортният гигант Reebok. Мур се завръща в САЩ, откъдето дойде на „Анфилд“. „Върнах се в Ливърпул през 2017-а, след като изкарах над 30 години в Щатите. Тези три години бяха много специални“, добави той.

- реклама -