Ливърпул

Ливърпул иска официално разследване на проблемите с феновете

Ливърпул поиска официално разследване на „недопустимите проблеми“ за феновете преди финала на Шампионската лига. Заради тях мачът, спечелен от Реал Мадрид, беше забавен с 30 минути. Френската полиция използва сълзотворен газ и лютив спрей срещу привърженици. Полицаи от Мърсисайд, командировани в Париж, обявиха, че „това е най-лошо организираният мач, по който са работили„. „Феновете се държаха великолепно при дадените условия. И със сигурност не бяха закъснели“, добавят английските полицаи.

„Rазочаровани сме от проблемите в сигурността на стадиона. Феновете на Ливърпул са срещнали огромни трудности в периметъра на съоръжението и не са успели да влязат за началото. Това е най-важният мач в европейския футбол и запалянковците не трябва да имат подобни проблеми. Официално поискахме разследване от УЕФА“, заявиха червените.

„Съжаляваме за всички хора, които са имали проблеми. Ще обсъдим случилото се с френската федерация и френската полиция. Преди мача голям брой запалянковци са опитали да влезат с фалшиви билети, което е блокирало пропускащите врати“, се казва в изявление на УЕФА.

- реклама -