Индия, листа, рози, коронавирус, бойци
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Листенца от рози полетяха във въздуха в Индия в чест на борците с коронавируса – Снимки

Хеликоптери на военновъздушните сили на Индия изсипаха листа от рози над паметниците на загиналите полицаи в Делхи, както и над 12-те болници в индийската столица, в които се борят с коронавируса.

Това съобщиха от индийското министерство на отбраната.

Снимка: ЕРА/БГНЕС

В чест на „борците с коронавируса” над Делхи прелетяха три военнотранспортни самолета Lockheed C-130, последвани от три тройки изтребители Су-30 МКИ, МиГ-29 и Jaguar.

Вечерта към акцията ще се присъедини и военноморският флот на Индия. Пет кораба, закотвени в пристанището в Мумбай, ще изстрелят сигнални ракети и ще включат сирените в чест на хората, воюващи с новата болест. На корабите ще бъде издигнат плакат с надпис „Индия благодари на бойците срещу коронавируса”.

Снимка: ЕРА/БГНЕС

В акцията ще се включат подразделения на индийската брегова охрана – много кораби, намиращи се в 25 различни района, ще изстрелят ракети, а хеликоптери ще посипят с розови листа борещите се с коронавируса.

Снимка: ЕРА/БГНЕС

По последни данни, броят на заразените в Индия е достигнал 39 900 човека, от които смъртните случаи са 1 300, а оздравелите – 10 600.

- реклама -