Брекзит Великобритания варианти, ЕС отлагане удължаване сделка

Липса на прясна храна и лекарства са част от очакванията след „твърд“ Брекзит

Стана ясно от какво се опасява правителството във Великобритания, при излизането на страната от ЕС без сделка, пише Ройтерс.

Беше публикуван списък на най-лошите варианти, при евентуален „твърд“ Брекзит, след като парламента изиска от правителството да направи информацията публична.

В сценария с най-лошите възможни варианти, на Даунинг стрийт 10 са предвидили, трафика през Ламанша да спадне между 40 и 60 процента още в първия ден след излизането.

Нарушаването на стокообмена можело да продължи 3 месеца, пише в прогнозата на експертите.

Това можело да доведе до недостиг на прясна храна. Освен това, ако не се вземат предварителни мерки, можело да доведе и до недостиг на лекарства.

Друга опасност от „твърд“ Брекзит била избухването на масови протести и контрапротести. Това би довело до голям преразход на полицейските ресурси за справянето с безредиците, пише в доклада.

Излизането от Европейския съюз без сделка по условията на раздялата, може да доведе и до нарушаване на финансовите услуги, особено тези, свързани с чужбина.

Освен това можел да бъде нарушен обмена на информация между службите за сигурност на Великобритания и тези в европейските страни.

- реклама -