Linkin Park

“Линкин парк“ отмениха турнето си след смъртта на Бенингтън

Американската рок група „Линкин парк“ очаквано отмени северноамериканското си турне след смъртта на вокалиста Честър Бенингтън. Това става ясно от публично изявление на компанията „Live Nation“, ангажирана с организацията на събитието.

„Ние сме изключително натъжени от смъртта на Честър Бенингтън“, се казва в съобщението. „Турнето на „Линкин парт“ с албума „One More Light“ е отменено, а сумите за билетите ще бъдат възстановени на феновете“, пише още там.

В графика на бандата бяха заложени и концерти извън Северна Америка.

През нощта на 20 юли бе съобщено, че Честър Бенингтън се е самоубил в САЩ. Както отбеляза ТMZ, той от много години страдаше от проблеми с наркотиците и алкохола. Певецът и по-рано е споделял мисли за самоубийство. Бенингтън има 6 деца от два брака.

„Линкин парк“ свирят в стил алтернативен метъл от основаването си през 1996 година. Групата е номинирана шест пъти за „Грами“, печели музикалната награда на американската звукозаписна индустрия два пъти. Огромен финансов успех съпътства музикантите. Те имат издадени седем студийни албума с общ тираж над 70 милиона копия.

- реклама -