Линейките с децата, пострадали на „Тракия”, потеглиха към Сърбия

Два екипа на Центъра за спешна медицинска помощ в Стара Загора транспортираха тази сутрин останалите сръбски граждани, които бяха на лечение в Университетската болница в града.

Те бяха хоспитализирани след като автобус се преобърна на АМ „Тракия“ и ще бъдат извозено до ГКПП „Калотина“, предава БНР.

Създадена е организация след преминаване на границата пациентите да бъдат поети от сръбски медицински екипи. Пациентите, които се транспортират, са с подобрено общо състояние.

Под медицинско наблюдение в болницата в Стара Загора остава мъжът, на когото се наложи да бъде ампутиран кракът. Очакванията са и той да бъде приведен за медицинско наблюдение в Сърбия след няколко дни. Това съобщи доц. Георги Минков –заместник-директор по административни дейности на старозагорската университетска болница.

Вчера успешно бяха транспортирани с хеликоптер двете най-тежко пострадали деца след инцидента на магистралата. Те първоначално бяха приети в старозагорската болница, след това преместени за лечение и стабилизирани в болница „Пирогов“.

Междувременно вчера Старозагорският районен съд остави за постоянно в ареста сръбския шофьор на автобуса .

Адвокатът на обвинения за инцидента от 14 август е поискал по-леките мерки – „подписка“ или „парична гаранция“.

Защитата на обвиняемия ще обжалва определението пред Старозагорския окръжен съд в законоустановения тридневен срок.

- реклама -