Лиляна Павлова

Лиляна Павлова спря новите договори за саниране

Сбъдна ли се заплахата да спрат санирането?

МРРБ замразява подписването на нови договори за саниране, съобщиха от ведомството. Министърът в оставка Лиляна Павлова е уведомила кметовете на общините в страната временно да преустановят сключването на нови договори.

Като мотив от Министерството на регионалното развитие и благоустройството посочват, че това се налага заради процедурите по приемането на държавния бюджет за 2017 година. Освен това правителството е в оставка и не може да гарантира приемственост на политиката по отношение на санирането, посочва още Павлова.

Парите са изчерпани

5102058

От МРРБ изтъкват още, че е достигнат разполагаемия към момента финансов ресурс от 1 млрд. лв. по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Финансирането за сключените досега договори е обезпечено и те ще продължат да бъдат изпълнявани.

По време на предизборната кампания един от заместниците на Павлова предупреди, че ако ГЕРБ загубят изборите това може да доведе до крах на програмата. Въпреки, че управляващите няколко пъти заявиха, че не разпространяват подобни заплахи, въпросът със санирането се оказа един от лайтмотивите на президентските избори.

- реклама -