Павлова Варна ГЕРБ програма

Лиляна Павлова във Варна: Ние предлагаме реални решения

Павлова представи във Варна приоритетите на ГЕРБ

Водачът на листата на ГЕРБ за Варна Лиляна Павлова, представи приоритетите в предизборната програма на партията за предстоящите избори.

Изключителна чест и отговорност за мен е, че това за трети път да съм водач на варненската листа.

Павлова Варна

Битката за България, битката за Варна, нелека битка ни предстои. Със силния отбор, който стои зад мен, аз съм уверена, че имаме всички възможности, имаме потенциал не само да спечелим битката, но да направим и всичко това, което ние предлагаме. Ние предлагаме реални решения, всеки един от нас е човек с кауза, кауза за Варна, за региона, за България. Вярвам, че можем и знаем как. Не случайно нашият слоган е – Реални решения”, каза Павлова.Павлова Варна

Специално за Варна и региона нашето послание е – Варна град на знанието, а Варна е регион с перспективи, всички живеещи да имат достойни и високи доходи, работни места и една добре благоустроена инфраструктура на територията на цялата област”, заяви още Павлова.

Варна – град на знанието

Тя акцентира, че посланието на ГЕРБ за морската столица е „Варна – град на знанието“. По думите й Варна е регион с перспективи и хората заслужават да имат достойни доходи, работни места и благоустроена инфраструктура.

Водачът на листата на ПП ГЕРБ-Варна представи детайлно управленската програма на партията и посочи като топ приоритет образованието. „Без инвестиции в образованието и учителите – хората, които трябва да имат достойно заплащане, няма как давървим напред, да имаме добри доходи и младите да останат в България. Възможността за двойно увеличение на учителските заплати е реална. Идеята е те да бъдат преквалифицирани, да използват новите технологии”, коментира Павлова. По думите й втори аспект от този приоритет е учебният материал. „Залагаме на огромна инвестиция в професионалното образование, което съвместно с бизнеса дава възможност на младите да останат в България”, отчете водачът на варненската листа. Павлова акцентира и върху висшето образование. Като важна бе посочена и темата за преодоляване на агресията в училищата. „Децата трябва да спортуват повече, да има спортни съоръжения в училищата”, изтъкна още Лиляна Павлова.

Тя припомни, че във Варна и региона има 40 000 студенти и 50 000 ученици и трябва да се инвестира, за да останат и да работят в България. С мерките, които ГЕРБ предлага в управленската си програма, потенциалът за заетост във Варна и региона може да бъде увеличен”, убедена е Павлова.

Сред акцентите в програмата на ГЕРБ тя открои и социалната политика, като постави във фокуса достойното заплащане и достойните пенсии. „Важно е да го постигнем при добра, работеща икономика. Важно е да стимулираме и младите. Сред приоритетите ни е и тридетният модел – младите хора да получават добро подпомагане до трето дете. Всяко дете да ходи на училище – ако ли не, няма да получава никакви социални помощи. Категорична е и подкрепата ни за младите майки – за предсрочното им завръщане на работа срещу допълнително заплащане”, каза още Павлова.

Като приоритет тя очерта и здравеопазването, а в частност посочи поетапната демонополизация на Здравната каса, въвеждането на електронна система, която да спре бюрокрацията, и добре реформирана спешна помощ чрез европейско финансиране.

Павлова коментира и темата за борбата с корупцията. „Направихме много, но не е достатъчно. Към бюрокрацията е необходим нов подход – бизнесът и гражданите не трябва да тичат между институциите. Чиновниците ще набавят по служебен ред необходимите данни. Ще работим за електронно обслужване и кадастър”, коментира тя.

Водачът на листата за Варна разясни ключовите теми, свързани с регионална политика. „Ключов приоритет за Варна и цяла Северна България е ускореното доизграждане на АМ „Хемус”. В следващите месеци трябва да стартира изграждането на отсечката от Белокопитово до Търговище, както и тази от Ябланица до Боаза”, отчете Павлова. Тя сподели, че са необходими фондове, подпомагащи регионалните пътища, както и повече инвестиции за ВиК инфраструктура в малките населени места. Категорична позиция ГЕРБ има и за разширяване на програмата за санирне – първо на панелните сгради, а после и за останалия сграден фонд.

Като приоритетни теми бяха посочени също околната среда, земеделието, правосъдието. „Ще представим нашите идеи за законодателни промени за бърз съдебен процес и конфискация на имущество по високите етажи на властта на специални кръгли маси”, анонсира Павлова. Относно тема „Сигурност” тя постави акцент върху борбата с битовата престъпност.

Важен приоритет от програмата на ГЕРБ е и запазването на най-ниските данъци, които гарантират привличането на инвеститори и разкриването на работни места. „Ще постигнем средна работна заплата от 1500 лв. и минимална – 650 лв.”, увери Лиляна Павлова.

За Варна и областта тя подчерта икономическия ефект от създаването на Зоната за иновации и развитие, на която Варна, Аксаково, Белослав и Девня вече дадоха ход. „Чрез развитие на зоната на пристанище Варна Изток пък градът трябва да се отвори с лице към морето. На територията на пристанището ще бъде направен експо- и конгресен център. Сред приоритетите тя очерта и визията Варна да бъде дестинация за четири сезона.

„Получихме от Брюксел финансиране за развитието на проекта за газовия хъб „Балкан”. С него трябва да се превърнем в държава за транзитиране на енергийните ресурси от Черно море”, посочи още Павлова, резюмирайки 11-те приоритета за Варна и региона, с които ГЕРБ под номер 11 в бюлетината ще постигне 11-а победа на изборите:

1. Автомагистрала „Хемус” – ускорено завършване

2. По-високи доходи и повече работни места чрез нови производства и създаване на Икономическа зона за иновации и развитие

3. Условия за реализация на младите хора и среда за младежко предприемачество

4. Варна град на знанието. Инвестиции и иновации в образованието

5. Варна – туристическа дестинация за четири сезона

6. Варна-Изток – нова градска зона, пасажерски терминал, експоцентър, място за отдих и развлечение

7. Разширяване и модернизиране на пристанище Варна-Запад.

8. Нови фериботни връзки

9. Ново рибарско пристанище

10. Изграждане на газов хъб „Балкан”

11. Модерна спортна инфраструктура и подобряване на условията за спорт в училищата.

glasove-6

- реклама -