Лиляна Павлова двоен стандарт храни прокукти

Лиляна Павлова: В края на председателството България е с променен имидж

Лиляна Павлова: В края на председателството България е с променен имидж

„В края на първото ни ротационно председателство на Съвета на ЕС България е с променен имидж, а пристигналите у нас над 30 000 делегати и журналисти вече гледат с различни очи на страната ни. Опознаха ни, видяха богата ни история и култура, способните и талантливи млади хора, възможностите за развитие на бизнес“. Това заяви министър Лиляна Павлова на среща с представители на Българо-скандинавската търговска камара, съобщиха от пресцентъра на Министерството за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018.

Министърът и членовете на камарата се надяват, че свършената работа през изминалите 6 месеца ще допринесе също за увеличаване на кредитния рейтинг на държавата ни и на чуждите инвестиции у нас.

По време на разговорите министър Павлова представи постигнатото от нашето председателство на Съвета на ЕС.

„България се доказа като прагматичен медиатор, резултатно ориентиран, който предостави възможността за гъвкавост и диалог, което доведе до успешно приемане на важно законодателство и до напредък по ключови досиета, касаещи живота на всеки европейски гражданин“, заяви министър Павлова.

Тя добави, че страната ни усилено е работила по нашите четири основни приоритета – бъдещето на Европа и младите хора, миграция и сигурност, дигитализация, европейска перспектива и свързаност за Западните Балкани.

„По три от тях ще продължи да работи и Австрийското председателство, което осигурява пълна приемственост в усилията ни за силна, дигитална и обединена Европа. Неизменна част от нея са Западните Балкани, които днес са високо в дневния ред на общността, а европейската им перспектива и свързаност вече са необратим процес“, заяви министър Павлова.

По време на срещата тя получи поздравления от представителите на Българо-скандинавската търговска камара за добре свършената работа през изминалите 6 месеца и че България е станала ясно видима не само в Европа, но и в света. Членове на камарата посочиха още, че приветстват и избрания слоган на Българското председателство – „Съединението прави сила“ – изключително адекватен за настоящето, в което живеем, и основа за преодоляване на новите предизвикателства.

- реклама -