Павлова, календар събития консенсус председателсво

Лиляна Павлова: Нужен е консенсус на 28-те държави по време на председателството ни

Призовавайки за консенсус и баланс на 28-те държави по време на европредседателството, трябва да го покажем с пример вътрешно.

Това каза министърът на българското председателство на Съвета на ЕС 2018 г. Лиляна Павлова в предаването „Събуди се“ по Нова телевизия.

„Ако вътре не покажем, че можем да сме балансьори – как ще пледираме после да обединим 28-те държави за едно решение?“, попита министърът. Павлова подчерта, че целта на кабинета не е проблемите да се замазват по време на европредседателството. По думите й усилията на правителството са насочени към решаването на проблемите в страната. Попитана дали България иска да покаже на Европа една подменена реалност, Павлова отговори: „Няма подменена реалност. Не можем да я подменим. Реалността е, такава каквато е“.

По отношение на възможните задръствания по време на председателството, Павлова поясни, че на 17 май 2018 г. ще има ограничен достъп до центъра на София, когато е срещата на върха на държавните глави. „Това ще е единственият период, в който най-вероятно службите ще направят отцепване на доста по-голям периметър“, заяви министърът. По думите й ще има ограничения в

- реклама -