Лилана
сн. БГНЕС

ЛиЛана остава в ареста, дуетната й половинка Ася също е с обвинение

Апелативният специализиран съд отмени домашния арест на Лиляна Деянова – ЛиЛана и наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Определението на съда е окончателно и не подлежи на обжалване и протест.

Мартин Димитров, Деянова и нейния брат Александър са обвинени за участие в престъпна група и незаконно усвояване на евросредства.

Пред медиите Лилана коментира, че нито тя, брат й или съдружникът й заслужават да бъдат в ареста. Тя каза още, че тя и съдружникът й били задържани три дни преди да бъде въведен изготвеният от фирмата им софтуер за продажба на електронни винетки.

Пред съда Лиляна Деянова поиска да не й бъде налагана никаква мярка за неотклонение.

Съдебният състав отбеляза, че няма данни за ръководител на престъпната група, но има доказателства за обосновано предположение за извършено престъпление от обвиняемите. Съдът посочи още, че има вероятна нанесена вреда от 1 млн. 355 хил. лв.

По време на заседанието стана известно още, че Ася Йочева, приятелка на Деянова, е също обвиняема по делото. Навремето двете бяха дуетни половинки на музикалната сцена.

Според показанията й Лиляна Деянова поискала от нея да регистрира фирма, Йочева регистрирала такава в Лондон. Тя не можела да каже нищо за дружеството, а единствено подписвала договори, които й били донасяни и не знаела, че се върши нещо нередно чрез тази фирма. Според съда от тези показания, можело да се изведе извод, че Деянова вероятно е контролирала дейността на фирмата.

източник: БТА

- реклама -