България-САЩ волейбол, Лигата на нациите

Лигата на нациите 2020 по волейбол беше отменена

Мачовете от Лигата на нациите по волейбол през 2020 г. бяха отменени заради пандемията от коронавирус. Това съобщи официалният сайт на Международната федерация по волейбол (FIVB).

На 13 март волейболната централа обяви, че турнирите за Лигата на нациите за мъже и жени са отложени и може да се проведат след Олимпиадата в Токио. После обаче Олимпиадата бе отложена за 2021-а.

„Част от това, което прави Лигата на нациите особен турнир е, че това е наистина глобално събитие. Това обаче увеличава риска от заразяване по време на настоящата пандемия. Затова би било безразсъдно и безотговорно да продължим мероприятието. Ние не можем да предоставим на играчите и всички заинтересовани страни увереност в това, че Лига на нациите 2020 ще бъде безопасен турнир“, заяви президентът на FIVB Ари Граса.

„Вместо това нашето вниманието сега е насочено към Лига на нациите 2021. Зная, че нашите невероятни спортисти непрестанно ще се готвят за състезанията. Не се съмнявам, че следващата година ще бъде много интересна за волейбола“, добави той.

По план България имаше мачове с Полша, Бразилия, Китай в третата седмица на турнира. После нашите трябваше да играят с Ажентина, Сърбия и Русия. За финал мъжките националите приемаха Япония, Словения и САЩ във Варна.

- реклама -