Лидерите на коалицията на заседание за БНБ

Лидерите на управляващата коалиция се събират на заседание за БНБ днес. Целта на срещата е да обсъдят ситуацията с двете кандидатури за управител на Централната банка.

На коалиционния съвет ще бъдат обсъдени всички спорни въпроси около избора, както и предложението на Христо Иванов за

изтегляне на номинациите на Андрей Гюров и на Любомир Каримански,

и започване на процедурата за избор на управител на БНБ отново.

Зад идеята да се търси консенсус застана и БСП. От „Продължаваме Промяната“ и от ИТН обаче обявиха, че няма да се откажат от кандидатите си.

Изборът на гуверньор на БНБ нажежи до червено страстите в управляващата коалиция, като от ИТН пряко обвиниха хора от ПП в натиск върху Каримански да се откаже.

Каримански заплашен с SMS: Откажи се или проблемите ти ще започнат

В петък пък стана ясно, че е получил заплаха в телефонно съобщение. По думите на Каримански, той  е получил съобщението в 17 и 30, след като се е провалило заседанието на Комисията по бюджет и финанси.

Каримански прочете и дословно предполагаемото съобщение: „Откажи се или проблемите ще започнат веднага и нямаш представа колко ще са сериозни“.

Депутатът, който е вторият кандидат за нов управител на БНБ, заедно с Андрей Гюров от ПП, заяви, че такъв тип заплахи са неприемливи. Той обяви , че е сезирал органите на реда и вчрва, че МВР ще си свърши работата и ще разкрие кой е изпратил СМС-а.

От своя страна Тошко Йорданов коментира, че това са  „мутренски“ похвати и прийоми. „По същият начин мутрите действаха от 90-те.

- реклама -