Мицкоски, РС Македония, България, договор

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ: Няма да подкрепим отстъпки в отношенията с България

Лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски заяви, че неговата партия няма да подкрепи нови отстъпки в отношенията със съседна България за сметка на националните интереси на македонския народ, съобщи МИА.

Аз съм шокиран от това, което се случва на Македония, идващо от съсед, който би трябвало да бъде най-големият ни поддръжник. Не бих могъл да си представя, че се случват блокади във връзка с въпроси от 19 век, а днес и утре ние говорим за дигитализация, изкуствен интелект, роботика, каза Мицкоски, предаде БТА.

Той заяви, че очаква президентът Пендаровски да го информира за разговорите му с президента на България Румен Радев и за основанията за неговия оптимизъм.

Ако оптимизмът се дължи на нови отстъпки, то посланието на ВМРО-ДПМНЕ към Пендаровски и Заев е, че ние няма да подкрепим нови отстъпки за сметка на македонския народ, каза Мицкоски пред репортери в Охрид.

Той предупреди политиците, че всяко споразумение, включващо национални отстъпки за сметка на народа, ще бъде отменено след смяна на властта.

- реклама -