Наско Сираков
Снимка: facebook.com/levskiofficial

Левски търси 15 млн. лв. с продажба на акции

Левски ще опита да събере 15 млн. лв., като пусне акции в свободна продажба. Това обяви собственикът Наско Сираков. Решението за това е било взето на заседание на Надзорния съвет на клуба. То се е провело преди два дни.

На заседанието се е гласувало да се свика Общо събрание на акционерите на 6 април. На ще се гласува увеличаването на капитала с емитиране на нови акции на стойност от 15 млн. лв.

„Този план беше обявен още през ноември миналата година като „план Б“, в случай че пропадне сделката, на която се надявахме допреди две седмици. Този план цели набиране на допълнителни средства за клуба, но не чрез дарения, а чрез продажба на акции, като така всички Вие, привържениците на нашия любим клуб, може да станете част от него“, обясни Сираков.
Той съобщи още, че Левски е подписал ново споразумение с НАП. То гласи, че 30% от всички постъпления в клуба ще отиват директно към НАП. „До края на годината от приходната агенция ще направят ревизия на дълга на клуба и тогава вече ще имаме подробен погасителен план.
Дотогава ние ще имаме възможност да набавим допълнителни средства“, добави Сираков.
Левски има дългове в размер на около 35 млн. лв., като огромна част от тях са именно към НАП. Очаква се утре изпълнителният директор Иво Ивков да даде повече яснота по казусите.
- реклама -