Рикардиньо Левски Виктория Пилзен
Снимка: fcviktoria.cz

Левски продаде Рикардиньо във Виктория Пилзен

Левски продаде нападателя Рикардо Виана Фильо – Рикардиньо в чешкия Виктория Пилзен. Това обявиха официално сините. Те ще получат около 3 млн. лв. за играча, който беше привлечен от бившия треньор Станимир Стоилов.

За подобна възможност се заговори преди дни. Сега вече сделката е официализирана. Контрактът на нападателя е за три години. Очаква се още утре той да се присъедини към новите си съотборници.

„Следим играча през последната година и искахме да го вземем още през зимата. Той е креативен и бърз, със силен завършващ удар„, коментира спортният директор на Виктория Даниел Коларж.

„Виктория? Чакам с нетърпение да се запозная с останалите. Знам, че клубът играе редовно в Европа. Приемам трансфера си тук като голямо предизвикателство“, заяви Рикардиньо.

Той направи своя дебют със синята фланелка на 11 февруари 2023 година срещу Черно море. За Левски той записа 56 мача и отбеляза 20 гола във всички турнири.

„Ръководството, спортно-техническият щаб, футболистите и служителите на „ПФК Левски“ благодарят на Рикардиньо за високия професионализъм, всеотдайността му и прекрасните мигове със синия екип и му пожелават много здраве, лични и професионални успехи“, написаха сините.

 

- реклама -