Левски, тренировка
Снимка: БГНЕС

Левски прекрати тренировки и разпусна отбора

Тренировъчните занимания на представителния отбор на Левски се прекратяват за неопределен срок. Това съобщи официалният сайт на сините.

Причината са положителните тестове за COVID-19 на 11 футболисти от първия състав. В началото на седмицата в клуба нямаше нито един заразен. После бяха обявени 4 положителни проби на играчи и още две на служители в клуба. Вчера техният брой нарастна допълнително с още 7 футболисти и четирима служители.

Броят на заразените играчи е такъв, че мачът с Локомотив Пловдив този уикенд ще бъде отложен от БФС. Този слъсък трябваше да бъде гледан от бъдещия треньор Славия Стоянович. Тъй като след този уикенд в първенствата има пауза заради мачовете на националните отбори, здравите футболисти от представителния тим ще бъдат разпуснати. Другите са под карантина в домовете си.

„Ръководството на Левски ще уведоми допълнително своите привърженици и футболната общественост за възобновяването на тренировъчния процес на представителния отбор на клуба“, завършва съобщението на сайта.

- реклама -