Левски - Хамрун
Снимка: dsport.bg

Левски поиска преиграване на мача с Хамрун

Левски е поискал преиграване на мача с Хамрун Спартанс. Сините паднаха с 1:2 и отпаднаха от Лигата на конференциите след изпъление на дузпи. Жалбата към УЕФА е внесена от изпълнителния директор Иво Ивков.

„На 12 август, малко преди 21:00 часа, при спазване на 24 часовия срок и след внимателна преценка на случая, екип под ръководството на изпълнителния директор Ивайло Ивков депозира протест пред УЕФА с искане за преиграване на мача с „Хамрун“. Представени са необходимите доказателства за допуснато грубо нарушение на правилата от главния рефер и асистентите му, повлияло на резултата от мача. Предстои случаят да бъде спешно разгледан от Контролната, Етична и Дисциплинарна комисия на УЕФА“, се казва в съобщението на Левски.
Грешката е на рефера  Ищван Ковач от Румъния. При подновяване на играта след изравнителния гол футболистът на гостите Додо навлиза няколко метра в половината на сините преди негов съотборник да е играл с топката. Секунди по-късно той асистира за гола за 1:2.
Според правилата реферът е длъжен да нареди ново изпълнение на центъра. То се налага, тъй като и двата отбора не са в собствените си половини преди топката да направи пълен оборот, след като бъде докосната от футболиста, който изпълнява началния удар.
- реклама -