Николай Костов Левски
Снимка: facebook.com/levskiofficial

Левски представи треньора Николай Костов

Левски представи новия треньор Николай Костов. Той даде съвместна пресконференция с изпълнителния директор Даниел Боримиров.

Костов представи екипа си и заяви, че очаква подкрепата на феновете, играчите и ръководството. Той сподели, че е поканил Саид Ибраимов, но все още не е получил отговор.  В екипа му влизат Божидар Митрев (треньор на вратарите), Тимур Скорак (кондиционен треньор), Кирил Нестеренко (помощник-треньор).

„Знам в какъв момент попадам в Левски. Имам предстартово вълнение. Мога да заявя, че поемам цялата отговорност, защото съм имал цялото време на света да мисля и да преценявам и знам каква ми е отговорността. Ще се борим на два фронта – да оцелеем като клуб и да бъдем на терена победители. Имаме много добра селекция, но въпросът е да се сработим с играчите и да продължим процеса“, каза той.

„Схемата на игра зависи от трансформациите на състава. Вече дори не говорим за схеми на игра в съвременния футбол, защото отборите се развиват на определени етапи. Схемата на игра най-вероятно няма да бъде запазена. Отборът ще трябва да промени поведението си. Левски трябва да владее топката през голяма част от времето. Моята цел номер 1 ще бъде владението на топката“, добави Костов.

„Не можах да се справя с работа при предишния ми период, защото имаше много напрежение. Умишлено не искам да се връщам към тогава. За мен е важно да бъде приет от играчите, ние с футболистите трябва да извървим тежък път и да се справяме с трудностите“, завърши треньорът.

- реклама -